Innføringskurs i faktaundersøkelse (Trinn 1)

Sted: 
Hadeland Hotell - Gran
Dato: 
Mandag, 7 juni, 2021 til Onsdag, 9 juni, 2021

Faktaundersøkelse er en form for arbeidsmiljøundersøkelse som benyttes i klage- eller varslingssaker, der det f.eks. foreligger påstander om mobbing, trakassering, dårlig ledelse, dårlig arbeidsmiljø etc,. Metoden gir et nødvendig grunnlag for videre arbeid og er særlig nødvendig når påstand står mot påstand. En godt gjennomført faktaundersøkelse sikrer en forsvarlig, rask og rettferdig behandling av saken, og gjør det mulig å sette punktum i slike saker. Metoden er i tråd med arbeidsmiljøloven og de sentrale juridiske saksbehandlingsregler, regler som også Arbeidstilsynet er opptatt av på sine hjemmesider når det gjelder undersøkelser av f.eks. mobbing, trakassering og utilbørlig opptreden, nemlig god sakshåndtering der man belyser fakta i saken gjennom dokumentasjon, habilitet og kontradiksjon og der man forholder seg til reglene om personvern. Metodikken er opprinnelig utviklet på oppdrag fra Arbeidstilsynet, var på høring hos partene i 2007 og er i tråd med den Europeiske rammeavtalen for håndtering av trakassering, som partene og den norske regjeringen underskrev i 2007. Over 700 har til nå tatt kurset i Norge. 

Kurset gir en grundig teoretisk og praktisk innsikt i metoden, det faglige og jurdiske grunnlaget, samt om temaene mobbing og trakassering, samt en grundig praktisk trening i bruk av faktaundersøkelse som metode, og vil kvalifisere deltagerne til selv å gjennomføre denne type undersøkelser.  Om man vil kan man gå videre i etterkant med flere kurs og til slutt oppnå sertifisering som faktaundersøker. Begrepet "Sertifisert faktaundersøker" er copyright beskyttet og kan derfor bare tildeles av oss i Arbeidsmiljøspesialistene. 

Kurset er som sagt et frittstående kurs. Senere kan man velge å ta oppfølgningskurset og/eller kurset i utvikling av proseyrer og retningslinjer, og man kan gå for full sertifisering.

Kurset går denne gangen på Hadeland Hotell på Gran. Det settes opp fellestransport til og fra Gardermoen med avreise fra Gardermoen 0900 første dag og retur til Gardermoen 1615  siste dag.

Tidsrammer: Kurset går over tre lange dager, oppstart klokken 1000 første dag og avsluttning kl.1500 siste dag med retur til Gardermoen ca 1615.

Online ved korona restriksjoner. Om situasjonen tilsier det vil kurset gå online ved hjelp av plattformen ZOOM. Vi garanterer derfor at kurset gjennomføres.  Vi har allerede kjørt kurset online flere ganger med gode resultater og super-fornøyde deltagere. Vi er selv litt overrasket over hvor godt det hele fungerer online. Kurset krever i så fall at du har en stabil internett tilkobling og at du kan sitte fritt og uforstyrret de tre dagene. Kurset krever at man er tilstede under hele kurset, så man bør ikke gjør andre jobbavtaler eller private avtaler de aktuelle dagene. 

Pris; 14.900 kroner ved online (inkludert kursmateriell og tilsendt bok).

Pris; 16.900 kroner (inkludert kursmateriell, overnatting med helpensjon 3 dager fra lunsj til lunsj og bok).

Se vedlagt brosjyre for mer informasjon. For påmelding send mail til post@arbspes.no eller helst, fyll ut og send inn skjemaet under.