Innføringskurs i faktaundersøkelse (Trinn I)

Sted: 
Hotell Hadeland, Gran.
Dato: 
Tirsdag, 22 oktober, 2019 til Torsdag, 24 oktober, 2019

Faktaundersøkelse er en form for arbeidsmiljøundersøkelse som benyttes i klage- eller varslingssaker, der det f.eks. foreligger påstander om mobbing, trakassering, dårlig ledelse, dårlig arbeidsmiljø etc. Metoden gir et nødvendig grunnlag for videre arbeid og er særlig nødvendig når påstand står mot påstand.Faktaundersøkelse sikrer en forsvarlig, rask og rettferdig behandling av saken, og gjør det mulig å sette punktum i slike saker. Metoden er i tråd med arbeidsmiljøloven og de sentrale juridiske saksbehandlingsregler, regler som også Arbeidstilsynet er opptatt av på sine hjemmesider når det gjelder undersøkelser av f.eks. mobbing, trakassering og utilbørlig opptreden, nemlig god sakshåndtering der man belyser faka i saken gjennom dokumentasjon, habilitet og kontradiksjon og der man forholder seg til reglene om personvern. 

Kurset gir en grundig teoretisk og praktisk innsikt i metoden, det faglige og jurdiske grunnlaget, samt om temaene mobbing og trakassering, samt en grundig praktisk trening i bruk av faktaundersøkelse som metode, og vil kvalifisere deltagerne til selv å gjennomføre denne undersøkelser. 

Kurset er et frittstående kurs. ,Senere kan man velge å ta oppfølgningskurset og/eller kurset i utvikling av proseyrer og retningslinjer, og man kan gå for full sertifisering.

Tidsrammer: Kurset går over tre lange dager, oppstart klokken 1000 første dag og avsluttning kl.1500 siste dag. Det settes opp fellestransport fra Gardermoen for de som kommer med fly til vårt kurshotell Hotell Hadeland.

Pris; 16500 kroner (inkludert kursmateriell, overnatting og helpensjon).

Se vedlagt brosjyre for mer informasjon. For påmelding send mail til post@arbspes.no eller helst, fyll ut og send inn skjemaet under.