Aktuelle kurs og påmelding

Innføringskurs i faktaundersøkelse (Trinn I)

Faktaundersøkelse er en form for arbeidsmiljøundersøkelse som benyttes i klage- eller varslingssaker, der det f.eks. foreligger påstander om mobbing, trakassering, dårlig ledelse, dårlig arbeidsmiljø etc. Metoden gir et nødvendig grunnlag for videre arbeid og er særlig nødvendig når påstand står mot påstand.Faktaundersøkelse sikrer en forsvarlig, rask og rettferdig behandling av saken, og gjør det mulig å sette punktum i slike saker.

Dato: 
22.10.2019 til 24.10.2019
Sted: 
Hotell Hadeland, Gran.

Utvikling av interne prosedyrer/retningslinjer for konflikthåndtering og varsling

I tråd med arbeidsmiljøloven og forskriften om intern-kontroll er norske virksomheter pålagt å utvikle egne interne prosedyrer og retningslinjer i forhold til forebygge og håndtere både mobbing og konflikter, samt for varsling. Arbeidsmiljøspesialistene har utviklet et kurs hvor man over to dager lærer både hva innholdet skal være i slike prosedyrer, hvordan de bør utvikles og ikke minst implementeres for å gi en god og forebyggende effekt. Kurset gir også mulighet til å få kvalitetssikret egne prosedyrer og rutiner.

Dato: 
31.10.2019 til 01.11.2019
Sted: 
Hadeland Hotell, Gran.

Fordypningskurs i faktaundersøkelse, Trinn II

 

Dette kurset er en oppfølging og fordypning i forhold til vårt 3-dagers innføringskurs i faktaundersøkelse (Trinn I) og gir en videre trening og fordypning  i metoden. Kurset kan derfor bare tas av deltagere som allerede har gjennomført trinn I kurset. Kurset inngår i vår sertifiseringsordning for faktaundersøkere. Om man ønsker kan kurset kombineres med kurset i utvikling av prosedyrer og retningslinjer, da disse alltid settes opp sammen. 

Dato: 
29.10.2019 til 30.10.2019
Sted: 
Hotell Hadeland, Gran.

Håndtering av konflikter og trakassering i arbeidslivet: Jus og psykologi

En unik mulighet til å fordype seg i forebygging og håndtering av konflikter og trakassering i arbeidslivet sammen med Norges ledende fagfolk på området. Professor Ståle Einarsen og Advokat Harald Pedersen gjennomgår arbeidslivets konflikter fra A til Å. I dette ukes lange fordypingskurset forenes juridiske og organisasjonspsykologiske perspektiv med tanke på å skape grunnlag for en forsvarlig og god håndtering av saker som omhandler konflikter, varslinger og / eller påstander om mobbing og trakassering.

Dato: 
09.03.2020 til 13.03.2020
Sted: 
Hadeland Hotell, Gran.

Tiltaks- og oppfølgingsarbeid etter gjennomførte faktaundersøkelser

Dette kurset retter seg mot de som allerede er utdannede som faktaundersøkere eller som i praksis jobber med saker der denne metoden vil eller kan bli benyttet.  Her er det tiltaks- og oppfølgingsarbeid i etterkant som står sentralt:

Dato: 
26.09.2019 til 27.09.2019
Sted: 
Hadeland Hotell, Gran.
Abonner på RSS - Aktuelle kurs og påmelding